| Follow || Dashboard |
//Pink Is Sweet
Cinta Love 사랑?
Saturday, 15 February 2014 | 10:16 | 0 Talking ♥

             Assalamualaikum

Cinta.. Bila kau akan hadir?Sekarang?Esok atau nanti? Cinta.. Betulkah kau begitu penting?Cinta.. Betulkah kau wujud?Cinta.. Betul kah kau buta?Cinta.. Cinta.. Aku tidak pasti sama ada aku layak atau tidak untuk ada cinta.

Dulu..

Aku gagal mencintai Allah,agama ku sepenuh hati. Tapi aku berjaya mencintai lelaki sepenuh hati ku. Aku lupa pada tanggungjawab ku padaNya tapi tak pernah sekali aku lupa untuk berhubung dengan 'kekasih hatiku' . Aku tutup hati ku untuk agama ku,tapi aku bukakan hati aku untuk 'kekasih hati' . Aku tak minum arak,aku tak berjudi,aku tak pernah berpegang tangan,aku tak pernah berdua-duaan dengan lelaki, aku tak pernah buat maksiat. Meskipun tak pernah aku buat semua ni, aku tetap juga tidak pernah mencintai Allah sepenuh hati ku. Aku tahu Allah wujud,aku tahu Allah itu tuhan ku, aku tahu islam agama ku tapi aku hanya biar diri ku digelar islam tapi tidak menjalankan tanggungjawab ku. Aku leka dengan dunia sementara ini sampai aku lupa pada dunia akhirat ku. Aku tidak pernah berusaha mengenali agama ku tapi aku selalu berusaha mengenali kononnya 'kekasih hatiku' . Aku taksub akan cinta pada manusia sampai aku lupa cinta ku seharusnya hanya pada yang satu.

Kini..

Aku sedar Kekasih Hati ku harus dia. Aku belajar mencintai DIA. Aku belajar mengenali DIA, aku mencintai DIA. Aku mahu mencintai DIA dan agama ku sepenuh hati. Seharusnya aku sedar dahulu,malunya aku kepadaNYA. Layak kah aku mencintai DIA? DIA yang pertama. DIA harus yang pertama. Aku akan terus dan terus berusaha agar hati ni ikhlas dan Menyayangi dan Mencintai DIA sepenuh Hati. Allah itu Tuhan ku, Islam itu agama ku. Mencintai manusia? Hanya laa keluarga ku dan kawan ku. Untuk insan yang bergelar lelaki?Belum masanya,kerana aku tahu betapa hebatnya permainan syaitan bila iman kita baru sahaja membina sedikit demi sedikit. Aku takut iman ku runtuh. Yang aku mahu sekarang hanya  Cinta ku Hanya untuk DIA.

Ku berharap..

Aku bukan manusia yang sempurna bahkan tidak pernah akan sempurna. Aku cuma mahu menjadi lebih baik dari sebelumnya. Ya Allah, tabahkan hatiku. Engkau kuatkan iman ku.Bimbing lah aku Ya Allah agar aku sentiasa berjalan di jalan mu Ya Allah. Sedarkan aku bila aku mula leka Ya Allah. Aku hambamu yang hina.Sering melakukan kesilapan jadi bantulah hamba Mu ini Ya Allah.

Love ALLAH more than anyone else.

Kawan kau PENTING dalam HIDUP AKU .
Sunday, 13 January 2013 | 03:50 | 0 Talking ♥
                                         ASSALAMUALAIKUM .

    Hello AGAIN . Hee . Selamat membaca blog aku lagi . Actually , aku update hari ni sebab nak balas post kawan aku kat blog dia . Maybe dia dah padam post tuh . Asal kau padam miera ? aku baru nak baca balik -.- ' . Babun betul laa . Haha . Nie miera aku balas balik . Aku ingat sikit2 je yang tulis tuh . Aku tahu kita dah jarang merepek bersama macam dulu , tapi takpa . Aku faham , aku tahu kau busy dengan assignment and final exam lagi . Lagi2 time tuh kau tengah sakit hati dengan lelaki2 yang haprak tuh kan , aku faham . Kau don't worry be happy k sengal . Apa pun kau buat , aku faham . Aku tak terasa hati pun . Terima kasih sebab sudi jadi kawan aku . Yela , aku ni kan cun gila , mana layak nak kawan dengan siapa2 . Ehhh , ehh , HAHA . Dan kau pun ada MELAMAR aku jadi pengapit kau kan satu hari nantikan , Haha . Ni jawapan dia . Sorry miera , kau kawan aku paling baik , tapi untuk jadi pengapit aku takmau . Rimas dowh , nak kipas2 kau bagai . Baik aku kipas aku je . HAHA . 


   Lagipun , aku taknak nanti orang semua tumpu kat aku je bukan pengantin . HAHA . TAPI kalau kau BERSUNGGUH GILA nak aku JADI JUGAK PENGAPIT KAU , MAKE SURE ada RM10,000 dalam tangan . HAHA . Anyway , ada lagi aku nak cakap . Walaupun semalam aku dah wish congrat , now aku wish lagi . CONGRAT miera sebab dah ada TEMAN PENGANTI dalam HATI kau . Aku doakan kau happy dengan abang tagged tuh *Sorry aku lupa nama dia . hihi* .. Aku harap kekal k , kalau dia ada sakitkan hati kau , kau bagi tahu aku . Aku akan siap dengan senapang , kapak , gerudi , kayu and lori balak untuk KERJAKAN dia . HAHA . 


    Walaupun aku agak sedih sebab takdapat nak merepek2 lagi dengan kau sebab abang tagged tuh ada pasword facebook kau , TAKPA , UNTUK KEBAHAGIAN KAU . *CHEWAHHH * Haha . Terima kasih untuk persahabatan yang dah hampir 6 tahun . *Excited* . Aku sebenarnya tak sangka dah 6 tahun . Aku kira pakai jari tadi memang betul 6 TAHUN . HAHA . Ya Allah , lama jugak kan , walaupun dalam 6 tahun tuh , macam peristiwa berlaku . Haha . 


   Okay bye , aku takut kalau tulis panjang2 nanti kau nangis . TERHARU la kan . Haha . Last sekali , thanks sebab jadikan aku orang pertama yang tahu kau dengan abang tagged tuh . HAHA . Terharu nyah nokk ! Haha . K bye my bapok . BAHAGIA SELALU . KALAU KAU BAHAGIA AKU PUN BAHAGIA . END 
Happy Birthday Nurul Amira Razali .
Monday, 22 October 2012 | 23:30 | 0 Talking ♥
Assalamualaikum ..
  Hello , entry special untuk kawan sesengal sebiol semereng aku iaitu Britney Spears ! Hahah ! Choyyy .. Bukan2 , kawan yang dimaksudkan ialah my MAKYAH iaitu NURUL AMIRA RAZALI , weyyy , aku gerenti kau melalak sampai hingus meleleh kan ? tapi kau mesti tak ngaku kau menangis , aku tahu laaa , haahah , miera kalau terharu luahkan jela , aku paham , ekeke , Weyy , tujuan aku tulis entry nie sbb nak mintak maap , aku jauh bai , nak beli hadiah untuk kau xdpt , nak kena pos lagi , kos penghantaran mahal k , hahaha , tapi aku nak say sorry sgt2 , xdpt nak celebrate n takdapat nak hadiahkan kau apa2 , aku memang sedih weyyy , yelaa , kau kan kawan gila aku . Sedih kott , okay , aku nak menangis taip benda nie , aku bukan suka tacing2 tapi sebab kau aku buat gak .. *kau mesti terharu nie . haha . Miera , aku doakan kau bahagia disamping family , BOYFRIEND , kawan2 , binatang2 , tumbuhan n segalanya la .. Semoga kau panjang umur , murah rezeki , goodluck dalam study kau , dan semoga kau dirahmati ALLAH SWT . Amin . Aku harap kau selalu tersenyum miera , aku tak suka tengok kau sedih2 ,tension2 , i'll always support you no matter what ... dah nak masuk 7 tahun kita kenal , kau datang kat sekolah aku masa form 2 , aku xtaw kau igt ke tak , tapi masa form 2 , kita jarang tegur ,aku rasa tak pernah cakap , one day , masa final exam tuh , aku bawa buku doremon , kau ckp kat aku nak pinjam tapi aku bg kau terus buku tuh , yeye , aku tahu aku baik hati .. hahaha .. lepas masuk form 3 ttbe kau kita jadi rapat sikit , pasal apa ? pasal main post surat , padahal tmpt duduk masing2 sejengkal je , aku pun tak tahu kenapa kita boleh start main surat2 .. haha , bengongnya kita tapi sebab main surat2 lah kita dapat share probs kan , masalah family , masalah cinta , masalah otak .. hahaha . .. rindu weyyy time tuh .. then masuk form 4 , zaman tulis2 surat kita tamat dah , kau dgn geng kau , aku dgn geng aku , hahah , dah mcm mafia pulak ada geng2 , hahaha .. tak dinafikan laaa , masa form 4 kita xrpt macam masa form 3 , dan aku pun nafikan , kau mmg kawan yg baik , thanks weyy , sudi dgr masalah aku , .. Sekarang kita rapat , tapi kalau satu hari kita dah tak rapat macam nie , aku tahu kau kawan yg baik ... aku ttp rasa kau kawan yg baik . .. aku tahu kau mntk present dgn aku , tapi aku takdapat bagi , alahhh , birthday kau sblm2 nie mana pnh aku bg hadiah pun , birthday aku pun kau xpnh bg hadiah ,, kau jgn nak mengada mntk lak , hahahaha .. aku hanya mampu doa untuk kau , bagi kau entry n something special utk kau kat fb nty .. SORRY ye weyyy .. I love you ! hhahaha , geli baiii .. jahahaha ....NURUL AMIRA RAZALI SEMOGA KAU BAHAGIA !!! AKU SAYANG KAU WOIIII !!!
Sorry aku curi pic kau , langsing dowh kau ! Hahahah ..
Smokey eyes !
Wednesday, 1 August 2012 | 12:32 | 0 Talking ♥
ASSALAMUALAIKUM . Haiii , thanks sudi jenguk blog bodoh2 aku .. Sep sikit ! hahah , tak kena :P .. Sorry otak biol pagi2 nie .. HAHA .. OKAY , this entry special for gegirl only ..awww , tapi law laki nak join , pon boley , kalau kau PONDAN ! HAHA .. OKAY girls ? Hari ini aku nak ajar korunk makeup smokey eyes , Well , cara makeup ini memey femes dikalang perempuan kan ? TAk ? jangan tipu aku , memang btol pun .. HAHA ..aku dah wat kajian k . haha . WAIT , Untuk para jejaka semua yang telah membaca blog aku nie ,dont worry ,walaupun ttg wanita , ada jugak seronok nya pasal entry nie .. MAYBE ? hhaha

First sekali ,sedia kan cat dinding spt warna2 diatas .. Haha .. warna gelap k ..

Second , Amik berus jamban ,celup la caler apa kau nak , tapi dalam gambar nie amik warna hitam , so , hitam la sengal .. HAHA

Third, tutup mata korang macam kat atas nie , yelahh ,xkan nak bukak kott , pandai2 la kn ....tgk betul , dia start dari depan .
Keempat , bila dah letak brush tuh , mesti lah jadi macam nie kn ....
pastu pandai2 nak ratakan ..tak kan tuh pun aku nak ajar ... 
Then , ko rata2 kan macam nie .. tarik sampai belakang .. haihh ..buruk pulak aku tgk .. hahaha
Pastu pas dah rata2 kan jadi la gini ....eeeeeeeeeeee .. hitammmm ...werkkk .. hahaha
pastu ratakan lagi .. brpa byk kali lagi nak ratakan .. BOSAN aku .. kemas kan lagi cat kat mata korang tuh .. 
bosan aku nak terang kan .. nampak kn berbezaan dia .. dah nampak smooth lepas dia blend kn ... 
dia buat lg step yang sama .. apa kau tak bosan ker ulang benda yg sama ?! tension aku gini ...
pastu amik lah apa jadah nama dia nie .. ambil berus jamban hak besar punya utk amik bnda jadah nie k .. 
ouhh , gitu .. letak la kat atas nie tuh .. pandai2 la k .. 
oles la sampai kau puasa hati ... eee ,sakit hati aku , tempek la bape banyak nak tempek ... tempek la cpt .. terhegeh-hegeh .. hahaha

#Actually byk lagi step dia .. tapi disebabkan aku hilang sabar sangat2 ,aku taknak post pic lagi .. korunk pandai2 la adjust .. kalau dah nampak mcm pontianak tuh , jadi lah tuh .. ahahahah ..  PANDAI-PANDAI lah k .. haha

Bila dah siap semua step .. HASIL dia akan jadi BEGINI..




INILAH SMOKEY EYES YANG AKU NAK AJAR . LAWA TAK ? WAHAHAHA ... COMEL TAW , NAK JADI COMEL GINI ,TRY LA .. HAHA

#Sebenarnya entry ini hanya lah saja2 .. alah , aku post gambar tuh pun korang leyh blaja kn .. kan .. heheh , sebenarnya ,nak wat smokey eyes senang je , amik rokok , then cucuh kat mata ... trang trang ~ dah jadi SMOKING EYES . HAHA .. takda la .. nak link utk belajar ..belajar disini baru betul ngek ...

JANGAN MARAH ..  
Tips for SPM Candidates 2012
Tuesday, 31 July 2012 | 21:42 | 0 Talking ♥
Assalamualaikum .. Haii SPM Candidates , Ada kah anda rajin mengulangkaji seperti gambar diatas ? tension Spm nak dekat ? tak tahu nak start ulang kaji dari mana ? Ok , i have a good tips for you , here we go , let's start it with BISMILLAHIROHAMNIROHIM .

First, let's me explain what is SPM ... Maksud SPM adalah ... SELAMAT PETANG MALAUN (SPM) , Haha ..

TIP MENGULANGKAJI
*Keluarkan semua buku2 rujukan ,semua buku teks , apa saja buku .. letak atas meja semua buku2 tersebut . Pastu renung satu2 buku tersebut , renung selama 15 saat .OKAY , simpan balik semua buku .
*Then,keluar kan buku nota/testpad or yg swaktu dgn nya .. buku nota tersebut dikeluarkan untuk membuat nota ringkas , ambil pen then wat ringkasan nota , buka buku nota then start tulis ''ringkasan nota'' . OKAY . simpan balik dalam beg .
*Last , untuk mengulangkaji math ,for math we cant read it then BOOM A+ .. Math is not about teori but its about pratical ..Counting number . First , take any math question , look at it , make serious face then say '' ohh , i cant do its anymore , im traumatized .. i will sue that number '' .. DONE

TIP TANGANI TEKANAN KERANA SPM
*First, bakar dewan peperiksaan .
*bakar sekolah .
*culik pengawas peperiksaan.
*sesiapa sahaja yang sebut ''SPM'' harus dibakar .
*DONE

ADAB-ADAB KETIKA DALAM DEWAN PEPERIKSAAN
*Semasa melangkah masuk dalam dewan ,berikan renungan menyusuk kalbu pada pengawas peperiksaan ,sehingga pengawas tersebut cirit cair .
*Bila dapat kertas SPM , tulis nama di ruang nama calon2 SPM , dah siap tulis , koyakkan hingga cebisan kecil , kemudian panggil pengawas peperiksaan , lalu sumbat kan cebisan kertas dalam mulutnya .
*Then , sleep until the bell ringing , when the bell are ringing , tidur balik for second round .
*Sebelum waktu peperiksaan tamat , harus diamal kan memakan maggi tomyam dalam dewan supaya bila kuar dewan kita tak gelisah , MAGGI pasti dapat MENENANG kan kita .
*Lepas makan , tepuk perut then keluarkan bakat terpendam masing2 .. keluar kan hangin dan pastikan ia berbunyi kuat dan nyaring .. kemudian cakap tagline ini '' saya sudah kentut ,anda bila lagi?''
*DONE


#OKAY , itu sahaja dapat akak kongsi adek2 ku syg , amalkan selalu .. PMR Candidates pun leyh try .. Gambateh .. HAHAHAH .. please please , don't take serious about this entry , this just a jokes that makes me laugh . Don't try this at your school , kalau buat juga ,jangan tanya pasal apa kau masuk BULETIN UTAMA . HAHA .. Majulah sukan untuk NEGARA !

THANKS FOR THOSE WHO ALWAYS READING MY ANNOYING , STUPID BLOG.. I LOVE MY ANNOYING BLOG . ^_^ .. ASSALAMUALAIKUM ..
11.7.2012 seram tapi lawak .. HAHAHA
Thursday, 12 July 2012 | 00:48 | 0 Talking ♥
Assalamualaikum brader~II n baby~II sekalian ! Hihihi

Aku nak citer pasal satu kejadian yang berlaku semalam ,tempat kejadian kat home sweet home aku .. HAHA . Well , macam nie berlaku , semalam masa pukul 8 mlm mcm tuh la .. ada orang ketuk pintu , adik aku dengan kerajinan terlampau pergi la buka pintu ,masa tuh yang ada kat ruang tamu aku , akak sulung aku n adik aku, mak aku tido n abg aku tgh melukis animasi dia ..nak jadi kan citer ,waktu tuh kami bertiga si gadis2 sunti je kat ruang tamu .. hahaha . Okay , lepas adik aku buka pintu yang kami sume sangka si pengetuk pintu ialah amy(kakak aku no 3) .. buka~II tiba~II ada seorang makcik menerjah masuk , bila makcik tuh da masuk ,dia sendiri tutup pintu rapat2 der .. HAHA .. adik aku still terjegat kat pintu , time tuh kira nya dia terkejut tahap babun sampai xdpt ckp pepe , haha ..yang pelik nya , entah knp waktu tuh aku xrasa terkejut pun masa makcik tuh masuk .. hahaah .. paroh paroh mu nie ida .. haha .. akk aku lak time tuh dgn baring ala~II bersantai ditepi pantai .. mula2 dia xperasan , pastu dia toleh arah makcik tuh berdiri .. dia menjerit macam pembunuh dtg kot .. HAHAAH .. time tuh aku terkejut gila dgr akk aku mnjerit .. sptt nya aku terkejut bila org xdkenali main terjah je masuk rumah aku, nie yg aku terkejut sbb akk aku menjerit .. lps akk aku menjerit , bole lak dia larik kat luar umah .. haha ..yang nie mmg aku xthn nak gelak .. HAHA ..lepas akak aku lari keluar , tinggal adek aku ,aku n makcik tuh je , adik aku boleh lak masuk bilik n tinggal aku sorg ..nie memey xsyok , ada ke ptt tggl kn aku sorg2 ..jadi tggl la aku berdua~duan dengan makcik tersebut .. ikut kan kata otak aku yang bijak nie , aku nak larik kuar je , tetiba seram lak bila hanya tnggl aku dgn makcik tuh je .. tapi ttbe kata hati nie ,cakap ,xbek lak tggl kan orang tua cmtu , kang terasa hati , kau tgk , dlm takut2 pun ley pkir na jaga hati orang tua .. HAHAHA .. kau hado ?kuikui .. makcik tuh ttbe start tnye aku macam2 , dgn muka takut + nak jaga hati  ,aku pun layan je makcik tuh .. makcik tuh dok bebel , suami dia dlm bdn dia la ,apa la .. aku dah seram daa .. pastu makcik tuh dok mntk nak g tandas lak ..tandas da la dkt dgn dapur ..kat dapur de pisau .. time tuh jiwa dan lara aku meronta2 nak larik .. dgn kain batik nya , ala~II gadis melayu terakhir .. haha , aku pecut lari keluar umah .. bila aku da lari keluar , abang aku kuar bilik , abg aku try la suh makcik tuh kuar .. pastu mkck tuh nak g tandas , abg aku bagi la .. kitaorg dok pikir .... macam mana nak suh makcik tuh kuar n blik rumah .. kitorg xpndai halau2 org nie ..HAhA .. time tuh , aku cakap kat akk aku , suh dia pggl pkcik saudara kami kat sblh , akk aku xmo ,,tp dia la org ptama yg dok takut ..mengigil2 ketakutan , tp suh pgl pkcik xmo .. abg aku g la pggl pkcik , pkcik aku kuar , pkcik aku suh makcik tuh balik , pastu makcik tuh mintak Rm5 ... kitaorg bg la .. hahaha ..makcik tu masa balik dia ada ckp ,dia selalu nampak kami sidai baju ,sapu sampah n bakar sampah kat luar , dia selalu tgk kami tp kami xperasaan .. perghhh ..seram doh bila dia ckp mcm tuh .. hahha ... lepas nie bila ada org ketuk pintu , kitaorg tnya no ic dulu .. hahahah ...

#anyways korang mesti tertanya~tanya siap makcik tuh ... makcik tuh dok sblh rumah aku ... dia kurang sihat ..kurang sihat secara mental .. paham2 sendri da .. aku kan der pengalaman jaga orang yang sakit macam tuh , tapi kakak aku ckp , mkcik tuh lg truk sakit ,, HAHA .. macam2 ..


#korang hati2 taw ..bila org ketuk pintu ,tgk dulu .. Apa~II pun , kalau jumpa orang kurang sihat secara mental dan orang tuh ialah orang tua , jaga la hati mereka .. walaupun mrk mcm tuh , mereka ttp manusia ,..mrk ditakdirkn dpt nasib mcm tuh di dunia ni tapi mereka dijanjikan syurga di akhirat :D .. daaaa ...

♥ Disclaimer ♥


hi peeps ! im ida .. im from seremban but currently stay in ipoh .. please do follow me and thanks visiting me :)


♥ Tagboard ♥



♥ Credits ♥

Skin By //SuhailaRoslan